Mål og rejsen til målet!

Alle hundeejere har til tider nogle mål som de gerne vil opnå, om det er at gøre hunden renlig, eller kunne løbe en hel agilitybane uden fejl og på en svimlende tid eller noget helt tredje. Så er der ingen hund der er født med evnen til at kunne de ting vi gerne vil have den til fx at være renlig. Dels fordi deres fysik ikke er til det når du får hvalpen hjem og den er 8 uger, dels fordi den ikke har nået målet endnu som er renlighed.

Ud over renlighed er øjenkontakt en af de første øvelser der er gode at træne med din hund. Da alt fremtidig indlæring er forudsat af at i har en god kontakt.

Målet! Hunden holder øjenkontakt i længere tid.

Rejsen!

  1. Indlæring af din lyd der betyder hunden har gjort det du vil have den til. Her i huset er det dyyyyyygggtiiiii.
  2. Selv det mindste forsøg på øjenkontakt udløser dyggggtiiiiii og en godbid. Her er timing vigtig!
  3. Langsomt øges tiden som du forventer din hund kan holde øjenkontakten.
  4. Målet øjenkontakt i længere tid opnås.

Som det fremgår starter vi ikke med målet, vi forventer heller ikke at hunden på dag 1 kan holde øjenkontakt i fx 2 min.

Derfor er det vigtigt at have afstemt sine forventninger til hvad hunden kan tilbyde dvs. hvor langt den er i træningen, så vi ikke kommer til at springe nogle steps over i indlæringen.

Sæt dit mål for dagens træning og hold dig til det. På den måde ved du når dagens træning har været en succes og du undgår frustrationer ved både dig og din hund. Det er vigtigt at stoppe dagens træning på toppen med noget hunden godt kan.

Quark 13 uger, god øjenkontakt selv i uvante omgivelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *