Træning i Winnies Hundivers 2 Januar 2023.

Rigtig godt nytår!

Året var ikke mange dage gammelt før vi var afsted til årets første rally træning.

Når man som os vælger at træne hund/ hunde med et bestemt formål, her at gå til rally prøver. Så bliver vi mere dedikeret, målrettet og skarpe på hvad vi træner.

Men hvad hvis det ikke går helt efter planen? Hvis de ønsket mål udebliver?

Ernie rykkede midt på sommeren op i ekspertklassen, hermed kom yderligere skilte til. Ernie elsker at træne og hygge med mor og vise sig frem til både prøver og udstillinger. Men! vi har de sidste prøver ikke bestået, til trods for at vi har gået nogle rigtig fede baner! I rally er der klare retningslinjer for hvornår og for hvad det trækkes point, så det er helt fair og helt ok at vi ikke er bestået.

Quark går i øvet klasse, han har de sidste mange prøver holdt noget af en fest uden mig. Han har travlt med at tjekke mange ting ud og lader sig let distraherer af det mindste. Han viser dog mange flotte ting når han er der!

Jeg har været kørt lidt surt i det. Her hen over julen, har vi holdt helt fri fra træning og blot hygget os, nydt familien, hundene og haft tid til at tænke og reflekterer.

Ernie og Quark har været helt fantastiske, de har hygget med min søsters unger, farmor og resten af familien, vi har prioriteret gode ture ud i naturen. Samt bare at hygge os.

Efter en uges ferie på Sjælland kom vi hjem. Jeg var smadret. Mange indtryk og ikke at sove i min egen seng. Nogle dage med migræne og en krop der trængte til ferie, ikke at ferien var slut.

Jeg var dog kommet frem til en ting under ferien, jeg elsker rally og det det giver mig og drengene sammen.

Carsten er en kæmpe støtte og sparringspartner i min træning, vi er fælles om det, Carsten er næsten altid med når vi er til træning om mandagen. Han har et fantastisk øje for hvad der sker, hvilke signaler og måder der fremmer samarbejdet, samt hvilke der er knap så gavnlige.

I hverdagen træner vi lige for tiden inde i stuen/ spisestuen, det sætter en naturlig begrænsning på hvor stort og hvor meget vi kan bredde os. Carsten er med, kommer med gode råd, “se” du holder hånden som om han skal sætte sig, derfor han satte sig!

 Om mandagen går turen ofte til Winnies Hundivers. Winnie er en fantastisk sparring og en kæmpe inspiration, har du set Winnie gå en prøve? Det vil man gerne kunne gøre efter. Ud over at være dygtig på en rallybane, er Winnie top professionel i sin tilgang til undervisning af mig og drengene.

Jeg har haft meget fokus på resultaterne, hvor mange point og hvor dygtige drengene kunne blive.

Men jeg har glemt noget i processen, hvorfor er det jeg vil træne med mine drenge, ud over at vinde?

Allerede da vi kom hjem efter en uges ferie var Ernie klar, kom så mor, slut med det der ferie. Han stod og ventede, hentede mig, ventede igen…. Kom nu!!!! Jeg vil gerne træne.

Det har fået mig til at reflekterer, hvorfor er det jeg træner?

Jeg træner fordi jeg elsker at have det sjovt med mine drenge!

Jeg træner fordi jeg elsker vores samarbejde, når alt går op i en højere enhed og verden omkring os forsvinder!

Jeg træner fordi vi ser hinanden på en helt særlig måde når vi skal afkode hinanden og finde melodien samme.

Jeg træner for at uddybe vores relationer!

Inden længe går turen igen til en prøve: mit fokus vil være at finde det særlige sted sammen, hvor verden omkring os forsvinder og vi træder endnu tydeligere frem overfor hinanden. Være i boblen som det så populært kaldes.

Vi deltager ikke for at være med, vi deltager for at rykke os i træningen, udfordre os selv og få en status på hvor vi skal have fokus i træningen, frem mod næste prøve.

Jeg har haft alt for meget fokus på selv resultatet/ point og det stresser og presser udnødigt at have så høje forventninger til sig selv og ikke mindst sin hund og bedste ven, når man står klar ved start skiltet sammen.

At vise smuk rally er målet. Men jeg ville lyve hvis jeg siger at vi ikke har sportslige målsætninger for begge drenge. Målet er at finde den rette balance og ikke hænge os for meget i hvordan det gik præcis den dag. Der er ALTID noget godt vi kan tage med hjem.

Tilbage til træningen i mandags, vi var som altid klar og glædet os til at se hvilke udfordringer Winnie havde fundet frem til os.

Drengene var bare så seje!!!! Alle 3. Her kommer lidt billeder fra træningen.

Skønne Quarks!
Sidde foran, lang vej rundt, frem. Det kan jeg da godt mor!
Sejt Quarks!!! du fortjener en godbid.
Se der er en der har savlet i bakken, det er klamt. Du kan godt lille mand.
Dæk, ja tak for den madras. Skønt at ligge her lidt.
Arbejder på at stole på Quarks, så vi kan være frie i vores træning sammen, her blev det til sit ved siden af.
Nede og belønne for dæk på madras, nu skal du ikke få nogle gode ideer Ernie! med du kun vil ligge på en madras.
Pause i træningen, Ernie stadig fokus på mor.
Her har jeg prøvet at ilusterer udfordringerne i dette skilt. Et er skiltet i sig selv. Sit, cirkel rundt om mor og sit igen. Ernie klarede det så flot. Der er dejlige fristelser/ mad i de forskellige bøtter og skåle.

Her kommer, lidt billeder af vores medkursister, som vi bruger mandag aften sammen med.

Hvad giver det dig, at træne med din hund?

Vi glæder os til at se hvad 2023 bringer og glæder os til at møde dig og din hund derude.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *