Nytårstalen

Endnu et år er gået, jul og nytår, tiden hvor vi gøre status, kigger tilbage på året der er gået og skuer frem til det år der kommer.

2021 har været et år fuld af begivenheder for os.

Corona har også sat sit præg på vores hverdag, Berit har arbejdet hjemmefra helt frem til slut august, hvor det nye kontor på virksomheden i Billund blev indviet, skønt at komme lidt ud igen. Året blev dog afsluttet med hjemme arbejde endnu engang da smittetallene igen bare går den forkerte vej.

Quark hjælper på hjemme kontoret.

Carsten kan ikke arbejde hjemmefra, da hans arme ikke er lange nok, som han selv siger det. Ugentlige test, sprit og åndedrætsværn er blevet en del af hans hverdag.

Carstens kreative værksteds vogn. På hans arbejde.

Vi har holdt os på afstand og hjemme, tænkt over hvordan og med hvem vi har omgås. Vores jul endte også med at blive anderledes end først planlagt, da min søster med familien blev smittet med Corona ugen op til. Det gode er, at så har ungerne en masse fede gaver til gode.

Vi har skrevet nye artikler til vores blog lyngs-poter.dk, i 2021 er det blevet til nogle rigtig gode emner, bla. Trim af klør, Valg af sele, Belønning – Vejen til succes! Samt mange andre indlæg om vores hverdag i snudehøjde.

Vi eller mest Carsten har modtaget en fin anerkendelse indstillet af Naturens hånd, skænket af Vestjysk Bank. For hans store arbejde med at samle affald når vi går med drengene.

Pris, modtaget fra Naturens Hånd, som på indstillede Carsten i samarbejde med Vestjyske Bank.

Carsten fik endelig taget flotte billeder af den smukke isfugl. Næste på ønskelisten er en ugle i naturen.

Den smukke isfugl.

Vores ferie foregår i campingvognen og det er blevet til nogle fantastiske ture i 2021.

Påsketur til Holmens Camping, der ligger i det smukkeste Ry, det bød på fiskeri i pladsens fiske sø, traveture rundt i området, en tur til Himmelbjerget. Carsten blev desværre syg på denne tur og så kan der virke uoverskueligt langt hjem, selv om der kun er en god times kørsel.

Weekendture til Hindsgavl camping ved Middelfart to gange. Det er en skøn plads, der ligger så man kan gå i dyrehaven, i skoven direkte fra pladsen, under den gamle Lillebæltsbro og helt ind til Middelfart, en klar yndlingsplads. Hvor vi helt sikkert skal tilbage til.

Weekendtur til Randers, hvor vi boede på Randers city camping, der ligger i flot natur med kig ud over ådalen.

Sommerferien startede med 5 dage ved Bjerrely fiske sø, et super fantastisk sted, med smuk natur og flot fiske sø. Søen ligger ved Herning. Helt klart et besøg værd og vi skal også tilbage med campingvognen, utrolig rart værtspar.

Herefter gik turen til Svendborg, Enø, Rågeleje og Holbæk. Alle steder med smuk natur og med drengene i centrum. Tid til hygge og vi nåede også en konfirmation i ferien. Samt en konfirmation ugen efter. De bliver store Carsten niecer.

Det er blevet til en enkelt online udstilling, hvor Quark vandt Intermediate klassen, Ernie blev nr. 2 i champion klassen.

Det er blevet til mange hyggelige aftner med ringtræning, tak til jer der viser os tilliden.

Rally: Grundet Corona startede træning først op igen den 14-04-2021. Vi håber ikke, at det skal vente så længe på sig i 2022.

Den 30-04-2021 var vi til vores første prøve i rally, det var selvfølgelig i begynder. Drengene var måske ikke helt klar, det var tisse koldt, men det var i vores egen klub, så vi sprang ud i det. Quark endte med Ikke bestået eller IB, Ernie endte med 80 point, samt en 7 plads. Der var plads til forbedringer over hele linjen. Men fedt at komme i gang og prøve at konkurrerer på denne måde.

I rally konkurrer man selvfølgelig med de andre der deltager i ens klasse på dagen, MEN man konkurrerer først og fremmest med sig selv. Sammen med sin egen hund og ens eget niveau på dagen.

Det er virkelig en fornøjelse at træne med drengene på denne måde, det stiller krav ikke mindst til hundeføreren, det er også lykkedes mig at blive diskvalificeret med Ernie, da jeg lige hjalp ham rundt med min hånd i en vending, ved at rører ham på bagparten, det må man ikke.
Begge drenge har været oppe og snuse til de 100 point, med 99 point, det er super sejt og mon ikke det lykkedes os at gå til de 100 point, på et tidspunkt.

Vi har i løbet af året deltaget ved 8 officielle prøver, i både DCH og DKK (Ernie har ikke deltaget i dem alle pga. hans sygdomsforløb) Samt deltaget ved klubkonkurrencen, som Quark endte med at vinde.

Vi var tilmeldt nogle flere prøver i DKK-regi i løbet af sommeren, som vi ikke deltog i pga. Ernies situation.

Begge drenge er blevet rally begynder mester i DKK-regi, begge på deres 3 prøve (det kræver 3 prøver over 70 point at bliver rally begynder mester, eller 100 point 1 gang).

Quark med 86, 95 og 83 point, jeg beholder Quark i begynder klassen lidt endnu, da vi stadig har lidt ting vi skal have styr på sammen. Mest min energi og signaler til ham.

Ernie bestod med 88, 99 og 98 point, jeg har valgt at springe ud i det og rykke Ernie til øvet klasse, hvilket betyder nye udfordringer bla. Spring, fristende 8 tal (her står der skåle med lækkerier, bamser eller andet, hunden skal vælge fra og gå forbi). Samt handling på højre side af føreren. Dette foregår alt sammen uden line på hunden. Der kommer 30 nye skilte/ øvelser til, ud over de 48 der er i begynder.

Vi har i årets løb været til træning i DCH-klubben i Grindsted, tak for god træning og sparring til Christina der altid står klar med gode baner og gode råd. Tak til vores med kursister for mange skønne timer sammen med jer og jeres skønne vovser.

Vi har også været på kursus i træn hvad du vil, i rally, ved winnieshundivers.dk det var sjovt og hårdt, men vi gør det helt sikkert igen, godt at få andre øjne på og vi fik meget med hjem, tak til dig Winnie.

Så fra næste prøve, bliver det endnu mere udfordrende for mig som føre, da jeg skal gå med to meget forskellige hunde, men nu også to forskellige baner. Jeg glæder mig.

Det har været spændende at følge min søster som har dømt de danske mesterskaber og europamesterskaberne for Paint heste i 2021. Vi er så max stolte af dig!

Sygdom har desværre også fyldt en del af 2021 i vores hjem, både Ernies sygdom, som vi heldigvis har styr på nu, han får medicin morgen og aften, som forhåbentligt vil give ham et langt og godt liv.

Jeg blev i slut august ramt af et alvorligt udbrud af helvedesild og de af jer der har prøvet at have dette, ved hvor ubehageligt det er. Det varede i hele 4 måneder. I de 4 måneder, var det desværre nødvendigt at holde pause med biologisk medicin. Hvilket betød at sarkiodose og gigt fik frit slag.

I december forsvandt de sidste symptomer på helvedesilden og jeg ville starte op på medicin igen, reumatologen mente det var en god ide med en test for bla. tuberkulose, inden opstart på biologisk medicin igen. Den biologiske medicin, dæmper immunforsvaret og hvis man har tuberkulose, så kan det bryde ud i fuldt flor. Derfor testes for dette, med blodprøver og røntgen af lungerne.

Til alles store overraskelse kom denne test positiv tilbage, dvs. jeg går rundt med sovende tuberkulose. Jeg er startet op på behandling med penicillin, en behandling der vare 6 måneder. Der er en del blodprøver ind i mellem og jeg kan stadig ikke få den biologiske medicin der skal hjælpe på min gigt og sarkiodose.

Det gode er at Carsten ikke er smittet. Jeg smitter ikke da den ligger i dvale. Men må sige at det ikke er en fest at have alle smerter i fuldt flor også lige få stærk penicillin oven i. Det er trods alt kun et halvt år, så det skal jeg også nok klare.

Den 1-12-2021 havde vi 20 års kærestedag og 6-12-2021 havde vi kobberbryllup og blev overrasket af familien. Tusind tak for det.

Vores soveværelse er endelig blevet færdigt og Carsten der jo er perfektionist og ikke laver noget halvt, har lavet det flotteste og mest lækre luksus soveværelse til os. Projekt krearum påbegyndt. Det bliver så skønt at have et sted til alle de kreative projekter.

Jeg er gået i gang med den helt store oprydning, ala Mari Kondo, efter hendes konmari metode. Det skaber overblik.

Det er lidt af det vi har oplevet i 2021 og det gode er at 2022 bliver endnu bedre.

Vi lægger et album i vores galleri, med billeder fra 2021.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *