Foder

Vi bliver tit spurgt om hvad vi fodrer vores drenge med, da de begge har en utrolig flot pels og hud. Derfor har jeg valgt at dele vores tanker bag den måde vi fodre på.

Da vi hentede Ernie stod der i hans kontrakt hvordan han skulle fodres og med hvilken type foder, dette har også lag grunden for den måde vi fodre på i dag.

For at minimere risikoen for en hund der får fødevarer allergi pga. den får det samme foder og samme protein kilde gennem hele livet, har vi valgt at mikse deres foder. Vi køber små poser og blander.

Ud over en god tørkost giver vi råt kød eller dåsemad. Vi køber forskellige mærker og forskellige kødtyper.

Hvad er en god tørkost, dåsemad eller kød?

Når vi vælger mad læser vi på ingredienslisten, da der til tider kan stå misvejledende informationer på forsiden af produkterne.

En ingrediensliste er udformet så det der er mest af i et produkt i forhold til vægt står først, dernæst den der er næstmest af osv.

Her kommer et nogle eksempler på forskelligt tørfoder, hvor jeg har valgt at tage de tre første ingredienser med da det er de tre der er mest af i fodret.

Foder Nr. 1 Ris, hvede, animalsk fedt.

Køber du en pose med 3 kg. Er prisen 59,97 kr. pr. kg. Køber du en pose med 9 kg 38,88 kr. pr kg.

Foder Nr. 2 Frisk and (mindst 60%), kartoffelstivelse, kartoffelprotein.

Køber du en pose med 2,5 kg, 39,96 kr kg. Køber du en pose med 12,5 kg. 31,99 kr pr kg.

Foder Nr. 3 Frisk kyllingkød (70%), brudris, majs.

Køber du en pose med 1,5 kg 86 kr. pr kg. Køber du en pose med 10 kg. 44,90 kr. pr kg.

Nu har vi kigget på 3 forskellige typer tørfoder. Som det fremgår kan ris godt være dyre når de pakkes ind som hundetørkost.

Hvad ville DU vælge?

Ernie og Quark får forskelligt foder for at imødese deres behov. Ernie skal holde vægten eller gerne tabe sig lidt, Quark udvikler sig stadig og får noget der imødeser dette.

De får begge et tilskud til deres foder, noget der støtter led og muskler. Dette giver vi på anbefaling af vores dyrlæge.

Vi giver ikke olie da de ikke har behov for det pt.

Vi giver mad EN gang om dagen. Hvis de får både morgen og aften så spiser de ikke op og det er svært at styre hvad de får og hvor meget.

Når en hund spiser er det vigtigt at den får fyldt maven op. Dette er vigtigt da hundens mavesæk er en muskel der udvider sig og trækker sig sammen. Hunden udskiller fordøjelses enzymer når mavesækken er trukket sammen og de kan ikke bearbejde maden hvis den ikke også udvides. Det er derfor vigtigt at maven fyldes op.   

Da vi kun havde Ernie var det ikke altid han synes han havde lyst til at spise. Vi kom dog ind i en god rytme med skiftevis et stort og et lille måltid hver anden dag. Dette fungeret godt og der blev spist op. Nu hvor Quark er kommet til er det en anden sag, nu bliver begge deres skåle tømt. Skulle det ske at de ikke spiser op, fjerner vi maden.

Vi kigger på vores hunde, hvordan er humøret og ikke mindst hvordan ser det der kommer ud i den anden ende ud. Vi får taget blodprøver for at være sikre på at der ikke er noget der stikker af.

Når det er sagt er der ikke noget der er rigtig og forkert, for det foder der virker til den ene hund kan en anden måske ikke tåle, pga. fx for meget protein.

Vi håber at du vil vende posen om og læse ingredienslisten næste gang du køber mad til din bedste ven.

Kig på din hund – trives den?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *