Rally Lydighed!

Jeg(Berit) har længe gået med en drøm om at træne flere forskellige ting med vores to drenge.

Jeg er facineret af lydighed og det flotte samarbejde som der er mellem hund og fører. Jeg har valgt Rally Lydighed. Her er beskrivelsen af hvad det går ud på:

Rally-lydighed er, som navnet antyder, en hundesport baseret på lydighedsøvelser, men til forskel fra almindelig lydighedstræning lægges der her ikke så stor vægt på præcision, men derimod på samarbejde mellem hund og fører. Det betyder, at man både i træning og i konkurrencer skal udtrykke glæde og positivitet.

I rally-lydighed skal hund og fører gennemgå en bane med 10-20 skilte, som angiver hvilke øvelser hunden skal udføre. Og som i agility er banen, som hund og fører skal igennem, forskellig fra gang til gang, og designet af dommeren på dagen.

MEN kan man lære en ældre dame og en halvgammel fransk bulldog nye ting.

JA! Noget af det ligger ikke lige til højrebenet for nogen af os, men vi tager udfordringen op.

Vi startede til træning i DCH regi i Grindsted den 2 september 2020, der er meget der skal læres, fx er sit og dæk ikke noget vi har brugt vandvittigt meget tid på at indøve, da vi ikke bruger dette i udstillings ringen.

Vi startede og nåede at tage til træning 3 gange inden Corona atter lukkede det meste af Danmark ned. Først i april 2021 startede vi træning igen.

Vi træner i DCH under hyggelige forhold, med gode hold kammerater. Samt ikke mindst en meget angageret instruktør, der ser hvad jeg laver af fejl der indvirker på drengene.

Vi er alle blevet super glade for vores Rally træning og hygger os rigtig meget med det.